Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

  de bloemetjes buitenzetten  
  2017-02-26  
 

 De feestelingen van 2017

 
   

  DE FEESTELINGEN VAN 2016 IN INDONESI╦  
  2017-02-06  
 

In 2016 waren er in de Provincie Indonesië 12 jubilaressen die hun 65-, 60-, 40-jarig en 25-jarig intredefeest vierden. Begin december zijn ze drie keer bij elkaar geweest om met elkaar te spreken over hun roeping, de stichter Eduard Michelis en de constituties. 

 
   

  Vormingsprogramma 2017  
  2017-01-31  
 

 Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid
1ste Graaf van Loonstr. 6,
5921 JC Blerick
 

 
   

  Eeuwige professie in Malawi  
  2016-10-05  
 

Op 2 september was er feest bij onze zusters in de regio Malawi.

 
   

  Viering van de eerste Professie  
  2016-02-26  
 

We wilden dit feest van zr. Chatarina Yuli en zr. Agustina dat op 23 juni 2015 plaatsvond  zo goed mogelijk voorbereiden.
 
   

  Eeuwige geloften in Curitiba  
  2016-02-25  
 

Op 16 mei 2015 deed zr. Ana Paula Batista Benvinda van de “Drievuldigheidprovincie” haar eeuwige professie

 

 
   

     
     
     
     

in memoriam

   
  Geboorte datum 1926-04-11 Datum overlijden 2015-04-04  
     
     
  In memoriam van  
  Zr .M.Antonio Uijttewaal  
           
 

 Zij werd geboren in Schalkwijk als oudste van het gezin. Toen ze drie jaar oud was, overleed haar moeder. Zij bleef toen met haar vader en broer Joop achter. Na enkele jaren kwam er een nieuwe moeder in huize Uijttewaal. Het gezin breidde zich uit. Er was veel werk aan de winkel, want er kwamen nog 10 kinderen bij. En als oudste wist zij van aanpakken en overal waar hulp nodig was zette zij zich in.

Op zeker moment koos zij ervoor om in de verpleging te gaan. Na een aantal jaren in de verpleging voelde zij zich geroepen tot het kloosterleven. Zij trad in op 29 augustus 1954 bij de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Steyl. Ze had de zusters leren kennen toen ze werkte in het ziekenhuis in Tegelen. Hier haalde zij haar diploma ziekenverpleging en kraamaantekening. Na haar noviciaat werkte zij in de zwakzinnigenzorg in Maria Roepaan. Ze was jaren hoofdverpleegster, eerst van een afdeling en later van een heel paviljoen. Zij heeft veel voor de kinderen en hun ouders betekend.

Na haar pensionering werd zij leidster bij de zusters, eerst in Venlo en daarna in Houthem. Ook in deze functie kon zij zich helemaal kwijt. Ze wist steeds een hartelijke sfeer te creëren, waarvan de zusters genoten. Heel belangrijk was het voor haar om als vrijwilligster deel te nemen aan de ziekenbedevaarten naar Lourdes. Zij ging zelfs 25 keer  mee. Zolang ze kon heeft ze zich in Houthem voor iedereen ingezet. 

 
     
 
 
     
   

      
   
spacer spacer spacer
 
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >