Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

  de bloemetjes buitenzetten  
  2017-02-26  
 

 De feestelingen van 2017

 
   

  DE FEESTELINGEN VAN 2016 IN INDONESIË  
  2017-02-06  
 

In 2016 waren er in de Provincie Indonesië 12 jubilaressen die hun 65-, 60-, 40-jarig en 25-jarig intredefeest vierden. Begin december zijn ze drie keer bij elkaar geweest om met elkaar te spreken over hun roeping, de stichter Eduard Michelis en de constituties. 

 
   

  Vormingsprogramma 2017  
  2017-01-31  
 

 Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid
1ste Graaf van Loonstr. 6,
5921 JC Blerick
 

 
   

  Eeuwige professie in Malawi  
  2016-10-05  
 

Op 2 september was er feest bij onze zusters in de regio Malawi.

 
   

  Viering van de eerste Professie  
  2016-02-26  
 

We wilden dit feest van zr. Chatarina Yuli en zr. Agustina dat op 23 juni 2015 plaatsvond  zo goed mogelijk voorbereiden.
 
   

  Eeuwige geloften in Curitiba  
  2016-02-25  
 

Op 16 mei 2015 deed zr. Ana Paula Batista Benvinda van de “Drievuldigheidprovincie” haar eeuwige professie

 

 
   

  Eeuwige professie Cuiabá  
  2016-02-25  
 

 De provincie  “Heilige Geest” met haar zetel in Cuiabá, Mato Grosso, vierde een eeuwige professie. 

 
   

     
     
     
     

in memoriam

   
  Geboorte datum 1937-06-10 Datum overlijden 2016-04-22  
     
     
  In memoriam van  
  Zr. Thérèse Voermans  
           
 

 Zr. Thérèse,  Bets Voermans, werd geboren in Leunen bij Venray. Zij was ongeveer de middelste in een gezin met twaalf kinderen. Opgroeiend hielp de een de ander en dat was ook wel nodig, juist voor de 2de wereldoorlog. Ook later bleven ze elkaar ondersteunen in lief en leed.

Zr. Thérèse leerde onze zusters kennen door haar werk op de naaikamer in het Vincentiushuis,  een verpleeghuis voor zwakzinnige vrouwen, in Venray. Zij verstond de kunst deze vrouwen goed te begrijpen en met waardering te benaderen. Ook het kloosterleven trok haar aan en op 8 september 1961 trad zij in. Na haar noviciaatstijd in Steyl maakte men graag gebruik van haar vaardigheden op de naaikamers van verschillende huizen.

Het was de tijd rondom het 2de Vaticaans concilie en men was zoekende naar nieuwe vormen van samenleven en gebed met meer persoonlijke inbreng. Een van de kapittelvergaderingen had ruimte geschapen voor het vormen van nieuwe leefgroepen. Dat vond weerklank bij zuster Thérèse evenals bij andere zusters. Na een goede voorbereiding begonnen zij in Geldrop met een nieuwe leefgroep. Ze bouwden vele en goede relaties op, naast de nieuwe werkzaamheden die zij daar gevonden hadden. Zr. Thérèse vond werk op een naaiatelier voor bruidsjurken in Eindhoven. Ze beleefde het als een nieuwe uitdaging! Vragen om deelname aan vrijwilligerswerk binnen de parochie werden positief beantwoord.

Er waren goede contacten met de mensen in haar buurt en met andere religieuzen. Zo was zr. Thérèse meer dan 25 jaar deelgenote,  en zelfs een tijdlang leidinggevende van een groep zusters uit Brabant, de Vijftig-minnersgroep. Nu is het de Fakkelgroep, want er zijn geen zusters meer bij van onder de vijtig jaar! Helaas ging haar gezondheid de laatste jaren achteruit. Ze moest steeds meer loslaten. Gelukkig vond zij telkens weer wegen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Aan het einde van haar leven toonde zij zich dankbaar voor alles en iedereen.

 
     
 
 
     
   

      
   
spacer spacer spacer
 
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >