Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

  de bloemetjes buitenzetten  
  2017-02-26  
 

 De feestelingen van 2017

 
   

  DE FEESTELINGEN VAN 2016 IN INDONESI╦  
  2017-02-06  
 

In 2016 waren er in de Provincie Indonesië 12 jubilaressen die hun 65-, 60-, 40-jarig en 25-jarig intredefeest vierden. Begin december zijn ze drie keer bij elkaar geweest om met elkaar te spreken over hun roeping, de stichter Eduard Michelis en de constituties. 

 
   

  Vormingsprogramma 2017  
  2017-01-31  
 

 Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid
1ste Graaf van Loonstr. 6,
5921 JC Blerick
 

 
   

  Eeuwige professie in Malawi  
  2016-10-05  
 

Op 2 september was er feest bij onze zusters in de regio Malawi.

 
   

  Viering van de eerste Professie  
  2016-02-26  
 

We wilden dit feest van zr. Chatarina Yuli en zr. Agustina dat op 23 juni 2015 plaatsvond  zo goed mogelijk voorbereiden.
 
   

  Eeuwige geloften in Curitiba  
  2016-02-25  
 

Op 16 mei 2015 deed zr. Ana Paula Batista Benvinda van de “Drievuldigheidprovincie” haar eeuwige professie

 

 
   

     
     
     
     

in memoriam

   
  Geboorte datum 1931-07-05 Datum overlijden 2016-11-10  
     
     
  In memoriam van  
  Zr. M. Antonine Bekx.  
           
 

 Zr. Antonine was het zesde en jongste kind van het gezin Bekx. Thuis op de boerderij wist iedereen van aanpakken. Dat was ook nodig, want iedereen moest meehelpen om de kosten van het  gezinsleven te dragen. Na de lagere school ging zr. Antonine naar de Mater Amabilisschool in Lierop. Haar eerste baan was in de keuken van het ziekenhuis in Helmond. Maar er was iets wat haar verder riep. Zelf schreef zij hierover: Mijn roeping draagt me. Ik noem hierbij het woord "Ja". Dat is voor mij het mooiste en het kortste woord voor LIEFDE. Dat hebben mijn ouders uitgesproken bij mijn geboorte en mijn doop. Zelf sprak ik het uit toen ik merkte dat het kloosterleven mij trok .In haar kloosternaam eerde zij haar vader Antoon en moeder Tonia.

Het "Ja" zeggen is voor haar gebleven bij alle opgaven, die zij te vervullen kreeg. Daarmee getuigde zij van haar verbondenheid met God en mensen. Overal probeerde zij zich thuis te voelen, in bekende omgevingen maar ook in totaal vreemde. Zij deed overal veel ervaring op en dat maakte haar tot een rijk mens . Er was haar een mooie rustige tijd gegund in Boxmeer. In het begin genoot zij van de mooie kamer en de vogeltjes in de tuin. Helaas mocht dit niet zo zijn. Wij danken haar voor haar zorg en toewijding.

 
     
 
 
     
   

      
   
spacer spacer spacer
 
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >