Kerkeb÷ske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

  de bloemetjes buitenzetten  
  2017-02-26  
 

 De feestelingen van 2017

 
   

  DE FEESTELINGEN VAN 2016 IN INDONESI╦  
  2017-02-06  
 

In 2016 waren er in de Provincie Indonesië 12 jubilaressen die hun 65-, 60-, 40-jarig en 25-jarig intredefeest vierden. Begin december zijn ze drie keer bij elkaar geweest om met elkaar te spreken over hun roeping, de stichter Eduard Michelis en de constituties. 

 
   

  Vormingsprogramma 2017  
  2017-01-31  
 

 Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid
1ste Graaf van Loonstr. 6,
5921 JC Blerick
 

 
   

  Eeuwige professie in Malawi  
  2016-10-05  
 

Op 2 september was er feest bij onze zusters in de regio Malawi.

 
   

  Viering van de eerste Professie  
  2016-02-26  
 

We wilden dit feest van zr. Chatarina Yuli en zr. Agustina dat op 23 juni 2015 plaatsvond  zo goed mogelijk voorbereiden.
 
   

     
     
     
     

in memoriam

   
  Geboorte datum 1928-03-25 Datum overlijden 2017-06-02  
     
     
  In memoriam van  
  Zr. Maria Veronica Bongarts  
           
 

 Zr. M.Veronica, Melanie Bongarts, groeide op in een hechte familie. Zij was de zesde telg van het gezin. Zeven jaar lang was zij de jongste. Toen kreeg ze nog een zusje, waar ze een hechte band mee had. De familie Bongarts woonde in de Waterloostraat recht tegenover het klooster in Steyl. Zo leerde zij al jong de zusters kennen. Toen zij bijna 24 jaar was ging ze de kloosterpoort binnen om in te treden bij de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid.

Zij kreeg de kans om zich te ontwikkelen. Ze volgde de Mavo en verschillende cursussen op huishoudelijk gebied.Tijdens haar noviciaat werkte zij in Venray in het internaat.  Later in verschillende grote keukens. In april 1966 kwam ze naar Steyl. Daar werkte ze in de keuken totdat het klooster gesloten werd. Zij heeft veel maaltijden bereid voor de bewoonsters van het klooster en voor veel kloosterjubileums die daar gevierd werden. Bij deze maaltijden kon ze haar creativiteit gebruiken. Er zijn ook heel wat koffietafels verzorgd bij begrafenissen van zusters.Naast het vele werk zocht zij steun in het gebed.

Met enkele andere zusters ging ze naar de Kruisstraat in Tegelen. Daar woonde zij tot oktober 2013, Zij kon toen niet meer voor zichzelf zorgen. Meer dan een jaar verbleef zij in De Horstgraaf, een verpleeghuis in Venlo. Daarna kon zij terecht in St. Anna in Boxmeer bij  de eigen zusters. Zij heeft daar in een groep van zeven bewoonsters een mooie tijd gehad met wel veel moeilijke momenten.

 
     
 
 
     
   

      
   
spacer spacer spacer
 
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >