Herdenkingsfeest in CuiabŠ, BraziliŽ  
  2017-12-17  
 

 

Het jubileum werd op een provinciale dag gevierd met de 30 zusters en 5 leken. 

 

 
   

  Struktuurbijeenkomst BraziliŽ  
  2017-09-20  
 

Van 31 augustus tot 3 september 2017 vond in Curitiba/Parana/Brazilië een studiebijeenkomst plaats, om te overleggen over een nieuwe structuur voor het leven en de zending van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Latijns-Amerika en Mozambique. Uit de 4 provincies en 1 regio waren 86 zusters aanwezig. De methode “Zien-oordelen-handelen” werd daarbij gehanteerd.
De 100 communiteiten van Latijns-Amerika en Mozambique hielden een gebedsdienst, zodat ze deze bijeenkomst in hun gedachten en gebed konden  meebeleven.


 

 
   

  50-JARIG JUBILEUM IN PARANATINGA, MATO GROSSO  
  2017-07-05  
 
Paranatinga is een afgelegen plaats in het binnenland van Mato Grosso, Brazilië. Vijftig jaar geleden met een geringe bevolking die leefde in enkele hutten in de “Buschsteppe”. 
 
   

  Serie Kloosters; De Keverberg  
  2017-06-29  
 

 In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. ­Kasteel De ­Keverberg in Kessel werd van 1880 tot 1944 bewoond door Duitse zusters, totdat ze moesten vluchten en het kasteel door de bezetters werd verwoest. 

 
   

  Serie kloosters; Zusterklooster Panningen  
  2017-06-22  
 

  In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Inmiddels doet het gebouw dienst als café en restaurant, maar Grand Café Gallery in Panningen was jarenlang een zusterklooster.

 
   

  KerkebŲske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

     
     
     
     

in memoriam

   
  Geboorte datum 1919-01-19 Datum overlijden 2018-03-13  
     
     
  In memoriam van  
  Zr. Hendrini van der Linden  
           
 

 Zr. Hendrini werd geboren in Schayk. Ze was een deel van een tweeling. Ze had een oudere zus en 6 broers. Het was een boerengezin waarin aanpakken heel gewoon was. Ze volgde de huishoudschool in Oss. Daarna kwam bij haar het gevoel dat ze als religieuze wilde leven en op 8 september 1940 trad ze in bij de Congregatie van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid. Ze was toen 21 jaar.

Na het noviciaat was ze werkzaam in Venray in de bakkerij en na de evacuatietijd in Deurne, kwam ze in Venray als portierster en in de huishouding. In 1952 ging zij naar het seminarie in Apeldoorn, waar ze huishoudelijk werk deed bij de priesters. Ze was heel secuur en netjes en ze verwende de priesters waar ze maar kon. Van 1955 tot 1973 was ze terug in Venray op haar oude post, daarna terug naar Apeldoorn. In 1984 verhuisde ze naar de pastorie in Utrecht, waar ze voor 7 priesters zorgde. Deze priesters droegen haar op handen. Respect en waardering viel haar ten deel.

In 1994 werd ze ziek. Ze moest een longoperatie ondergaan. Na haar herstel wilde ze graag terug naar Utrecht. Daar kon ze nog nuttig werk doen en ze had er haar kennissenkring. In het jaar 2000 verhuisde ze naar Tegelen en een jaar later naar Blerick, waar ze blij was met een eigen appartement. Tien jaar later ging ze naar Sint Anna in Boxmeer. Vele jaren deed ze mee aan het activiteitenprogramma bij "de Anemoon", waar ze een graag geziene gast was. Ze vond het gewoon leuk om samen te zingen en spelletjes te doen. Ze genoot van de contacten. Ze kon echter ook rustig in de kapel zitten om te bidden voor alle noden in de wereld en voor familie en kennissen.

 Zr. Hendrini ging ook graag op stap om haar familie te bezoeken. Dat ging helaas niet meer toen ze tot de leeftijd van de zeer sterken ging behoren. Na een val kreeg ze pijn en klachten aan haar heup. Toch knapte ze weer op, maar onverwacht werd het leven haar uit handen genomen.

 
     
 
 
     
   

      
   
spacer spacer spacer
 
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >