Herdenkingsfeest in CuiabŠ, BraziliŽ  
  2017-12-17  
 

 

Het jubileum werd op een provinciale dag gevierd met de 30 zusters en 5 leken. 

 

 
   

  Struktuurbijeenkomst BraziliŽ  
  2017-09-20  
 

Van 31 augustus tot 3 september 2017 vond in Curitiba/Parana/Brazilië een studiebijeenkomst plaats, om te overleggen over een nieuwe structuur voor het leven en de zending van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Latijns-Amerika en Mozambique. Uit de 4 provincies en 1 regio waren 86 zusters aanwezig. De methode “Zien-oordelen-handelen” werd daarbij gehanteerd.
De 100 communiteiten van Latijns-Amerika en Mozambique hielden een gebedsdienst, zodat ze deze bijeenkomst in hun gedachten en gebed konden  meebeleven.


 

 
   

  50-JARIG JUBILEUM IN PARANATINGA, MATO GROSSO  
  2017-07-05  
 
Paranatinga is een afgelegen plaats in het binnenland van Mato Grosso, Brazilië. Vijftig jaar geleden met een geringe bevolking die leefde in enkele hutten in de “Buschsteppe”. 
 
   

  Serie Kloosters; De Keverberg  
  2017-06-29  
 

 In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. ­Kasteel De ­Keverberg in Kessel werd van 1880 tot 1944 bewoond door Duitse zusters, totdat ze moesten vluchten en het kasteel door de bezetters werd verwoest. 

 
   

  Serie kloosters; Zusterklooster Panningen  
  2017-06-22  
 

  In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Inmiddels doet het gebouw dienst als café en restaurant, maar Grand Café Gallery in Panningen was jarenlang een zusterklooster.

 
   

  KerkebŲske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

     
     
     
     
spacer spacer spacer
 
in memoriam
 
     
     
  spacer spacer spacer  
 

 

   
  Geboorte datum 1935-02-13
Datum overlijden
2018-03-27  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Brigitte Dennissen  
         
 

 Zr. Brigitte wist al heel vroeg dat ze haar leven op zorgzame wijze wilde inzetten. Ze studeerde na haar schooltijd voor kraamverzorgster. Een beroep waarbij ze telkens weer nieuw leven geboren zag worden en daar beleefde ze veel vreugde aan. 

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1919-01-19
Datum overlijden
2018-03-13  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Hendrini van der Linden  
         
 

 Zr.Hendrini was een zorgzame en vriendelijke zuster. Goed zijn voor de medemensen stond bij haar voorop. Zij was altijd bereid tot helpen waar dat nodig was.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1920-04-29
Datum overlijden
2018-02-06  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Anna Jacoba Nelissen.  
         
 

 Zr. Anna Jacoba was een hartelijke en behulpzame vrouw. Ze deed blij en opgewekt haar huishoudelijk werk in veel van onze kloosters.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1924-11-27
Datum overlijden
2018-02-04  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Berdina Brouwers  
         
 

 Zr. Berdina zette zich graag in voor de medemens en ze hield van kinderen. Vele jaren werkte zij als kleuterleidster op  verschillende plaatsen. Heel vaak ging ze als vrijwilligster mee op bedevaart naar Lourdes. Zij was een echt Mariakind. 

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1942-04-16
Datum overlijden
2017-08-18  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Veronique Henderson  
         
 

 Zr. Veronique droeg de naam Zuster van de Goddelijke Voorzienigheid met ere en vol overtuiging. Zij zette zich in voor de medemensen die zij ontmoette en voor de noden van de tijd.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1921-09-05
Datum overlijden
2017-06-05  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr.Johanna Schoenaker  
         
 

 Zr. Johanna was een vriendelijke en opgewekte vrouw, die graag met mensen omging. Ze kon goed voor haar mening uitkomen op een aangename en rustige manier. Altijd beleefd maar wel duidelijk als iets haar niet aanstond.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1928-03-25
Datum overlijden
2017-06-02  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Maria Veronica Bongarts  
         
 

 Zr. M. Veronica was een gelovige, doortastende , hardwerkende vrouw, die altijd voor iedereen klaar stond.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1925-10-04
Datum overlijden
2017-05-28  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Maria Francina Janssen  
         
 

 Zuster Maria Francina was een lieve dankbare vrouw die niet graag op de voorgrond stond, maar plichtsgetrouw en secuur het werk deed wat er van haar verwacht werd. Ze was een blij mens en je moest wel van haar houden.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1931-07-05
Datum overlijden
2016-11-10  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. M. Antonine Bekx.  
         
 

 Zr. M. Antonine was bij iedereen bekend als een diep gelovige, hartelijke en opgewekte vrouw. In verschillende kloosters leverde zij een bijdrage aan goed verzorgde maaltijden en in het Annaklooster was zij ook gastvrouw voor alle bezoekers. Ze bezat de gave om gemakkelijk contact aan te knopen met mensen.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1932-08-17
Datum overlijden
2016-06-09  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr.M.Jeannette van de Vondervoort  
         
 

 "Gij blijft mij God in alle dingen altijd en overal omringen". Deze woorden uit psalm 139 waren voor zr. M. Jeannette een richtingwijzer op haar weg. Zij geloofde in een God die met haar mee lachte en mee huilde. Die er altijd was in lief en leed. Terwijl in de loop der jaren veel veranderde voor haar, is dit steeds zo gebleven: haar verbondenheid met God en de mensen.

 
   
 
 
   

 

 
<<-- 1 | 2 | 3 | 4 | 5 -->>
 

 

     
    terug Ga terug
     
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >