Herdenkingsfeest in Cuiabá, Brazilië  
  2017-12-17  
 

 

Het jubileum werd op een provinciale dag gevierd met de 30 zusters en 5 leken. 

 

 
   

  Struktuurbijeenkomst Brazilië  
  2017-09-20  
 

Van 31 augustus tot 3 september 2017 vond in Curitiba/Parana/Brazilië een studiebijeenkomst plaats, om te overleggen over een nieuwe structuur voor het leven en de zending van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Latijns-Amerika en Mozambique. Uit de 4 provincies en 1 regio waren 86 zusters aanwezig. De methode “Zien-oordelen-handelen” werd daarbij gehanteerd.
De 100 communiteiten van Latijns-Amerika en Mozambique hielden een gebedsdienst, zodat ze deze bijeenkomst in hun gedachten en gebed konden  meebeleven.


 

 
   

  50-JARIG JUBILEUM IN PARANATINGA, MATO GROSSO  
  2017-07-05  
 
Paranatinga is een afgelegen plaats in het binnenland van Mato Grosso, Brazilië. Vijftig jaar geleden met een geringe bevolking die leefde in enkele hutten in de “Buschsteppe”. 
 
   

  Serie Kloosters; De Keverberg  
  2017-06-29  
 

 In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. ­Kasteel De ­Keverberg in Kessel werd van 1880 tot 1944 bewoond door Duitse zusters, totdat ze moesten vluchten en het kasteel door de bezetters werd verwoest. 

 
   

  Serie kloosters; Zusterklooster Panningen  
  2017-06-22  
 

  In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Inmiddels doet het gebouw dienst als café en restaurant, maar Grand Café Gallery in Panningen was jarenlang een zusterklooster.

 
   

  Kerkeböske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

     
     
     
     
spacer spacer spacer
 
in memoriam
 
     
     
  spacer spacer spacer  
 

 

   
  Geboorte datum 1937-06-10
Datum overlijden
2016-04-22  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Thérèse Voermans  
         
 

 Zuster Thérèse was een bewogen religieuze vrouw met een grote betrokkenheid op alles wat haar aandacht nodig had.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1914-04-04
Datum overlijden
2015-09-21  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Petro Theeuwen.  
         
 

 Zuster Petro was een beminnenswaardige vrouw. Dit betekende dat velen graag met haar omgingen, zowel haar medezusters als haar familieleden en mensen in haar directe omgeving.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1926-04-11
Datum overlijden
2015-04-04  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr .M.Antonio Uijttewaal  
         
 

 Een fijne, lieve vrouw met veel aandacht voor de medemens, zo herinneren velen zich Zr. M. Antonio. Zij had voor iedereen een luisterend oor en een vriendelijke blik. Daarbij was ze altijd heel hartelijk en opgewekt.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1913-05-22
Datum overlijden
2015-01-24  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Joanni Kanters  
         
 

 Zr. Joanni was een toegewijde, lieve vrouw. Ze had veel talenten, waarvan het echt kunnen luisteren naar de ander wel een van de belangrijkste was. Wat haar werd toevertrouwd bewaarde ze in haar hart. Haar toewijding, respect en discretie namen een bijzondere plaats in in haar leven.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1928-09-23
Datum overlijden
2015-01-20  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Maria Virgo Lammers  
         
 

 Zr. Maria Virgo was een stille, vriendelijke zuster die niet graag op de voorgrond trad. Als je met haar in gesprek raakte, kon ze vrij en ongedwongen praten. Ze had een eigen mening, die ze ook uitsprak. Altijd kalm en rustig.

 

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1919-11-07
Datum overlijden
2014-09-20  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Stellamaris Hendricks  
         
 

 Zr. Stellamaris  was een toegewijde kordate diepgelovige vrouw die kracht en steun zocht en vond in haar gebedsleven en in het samen zijn met mensen.  Ze werd geconfronteerd met veel vragen en zorgen en zocht samen met de betreffende personen naar oplossingen. Ze kwam op voor mensen of situaties, zeker als ze ontdekte dat er onrechtvaardigheid in het spel was. Ze zocht telkens naar verbetering van de situatie. 

 

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1923-02-23
Datum overlijden
2014-04-15  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr .Maria Martha Geurtjens  
         
 

 Zuster Maria Martha was een stille en vriendelijke zuster die bescheiden vanaard was. Zij wilde niet op de voorgrond staan. Zij deed het liefste in stilte wat zij dacht dat een ander nodig had. Dienstbaar zijn was voor haar de vervulling van haar kloosterroeping.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1917-11-17
Datum overlijden
2014-02-13  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr.Bernardino te Kaat.  
         
 

"Großer Gott wir Loben dich. Herr wir preisen deine Stärke. Vor Dir neigt die Erde sich, und bewundert deine Werke.“ Dit lied heeft zr.Bernardino talloze malen gespeeld op het orgel of gezongen met het koor in de kapel in Steyl. Zo leefde ze ook. Vol grote bewondering voor Gods schepping. In alle eenvoud leefde ze met open oren en ogen voor alles wat op haar pad kwam. Ze besefte dat dit haar gegeven werd door de Schepper en ze was er dankbaar voor.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1924-01-21
Datum overlijden
2014-01-06  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Marie Antoni Geurts.  
         
 

 

“Hoog verheft nu mijn ziel de Heer, verrukt is mijn geest om God, mijn Verlosser. Zijn keus viel op zijn eenvoudige dienstmaagd.” Deze woorden uit de lofzang van Maria heeft zr.M.Antoni vaak gebeden, en ze passen echt bij haar hele levenshouding. Eenvoudig en plichtsgetrouw was ze. Je kon van haar op aan.
 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1910-11-26
Datum overlijden
2013-11-12  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zuster Concordia Kroezen  
         
 

Zuster Concordia zullen we ons herinneren als een temperamentvolle en daadkrachtige persoonlijkheid, die een uitgesproken mening had. Ze had veel talenten ontvangen in haar leven en die heeft ze ten volle benut.

 
   
 
 
   

 

 
<<-- 1 | 2 | 3 | 4 | 5 -->>
 
terugEerste pagina terugVorige pagina

 

     
    terug Ga terug
     
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >