Herdenkingsfeest in Cuiabá, Brazilië  
  2017-12-17  
 

 

Het jubileum werd op een provinciale dag gevierd met de 30 zusters en 5 leken. 

 

 
   

  Struktuurbijeenkomst Brazilië  
  2017-09-20  
 

Van 31 augustus tot 3 september 2017 vond in Curitiba/Parana/Brazilië een studiebijeenkomst plaats, om te overleggen over een nieuwe structuur voor het leven en de zending van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Latijns-Amerika en Mozambique. Uit de 4 provincies en 1 regio waren 86 zusters aanwezig. De methode “Zien-oordelen-handelen” werd daarbij gehanteerd.
De 100 communiteiten van Latijns-Amerika en Mozambique hielden een gebedsdienst, zodat ze deze bijeenkomst in hun gedachten en gebed konden  meebeleven.


 

 
   

  50-JARIG JUBILEUM IN PARANATINGA, MATO GROSSO  
  2017-07-05  
 
Paranatinga is een afgelegen plaats in het binnenland van Mato Grosso, Brazilië. Vijftig jaar geleden met een geringe bevolking die leefde in enkele hutten in de “Buschsteppe”. 
 
   

  Serie Kloosters; De Keverberg  
  2017-06-29  
 

 In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. ­Kasteel De ­Keverberg in Kessel werd van 1880 tot 1944 bewoond door Duitse zusters, totdat ze moesten vluchten en het kasteel door de bezetters werd verwoest. 

 
   

  Serie kloosters; Zusterklooster Panningen  
  2017-06-22  
 

  In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Inmiddels doet het gebouw dienst als café en restaurant, maar Grand Café Gallery in Panningen was jarenlang een zusterklooster.

 
   

  Kerkeböske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

     
     
     
     
spacer spacer spacer
 
in memoriam
 
     
     
  spacer spacer spacer  
 

 

   
  Geboorte datum 1922-05-04
Datum overlijden
2013-02-20  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Francesca Berkers.  
         
 

"De Heer is mijn Herder, mij zal niets ontbreken. Hij brengt mij naar groene weiden, laat mij rusten aan het water. Hij geeft mij kracht en leidt mij langs veilige paden". Deze woorden uit psalm 23 zijn tekenend voor Zr. Francesca. Zij had een fijn gevoel voor de schepping en voor de natuur. Ze kon tijdens een wandeling bij elke bloem stilstaan en er de schoonheid van bewonderen. Zij vond God in de natuur en dat gaf haar kracht.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1907-01-06
Datum overlijden
2012-11-26  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Elisa Hülsmann  
         
 

Zuster Elisa was een gelovige vrouw, die zeer nauwgezet haar religieuze leven vorm gaf en deelde met de gemeenschap. Na een lang leven van bijna 106 jaar, heeft ze nu haar thuis gevonden bij de Heer.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1925-08-30
Datum overlijden
2012-09-10  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zuster Marie Louise Boonen  
         
 

Zr. Marie Louise was een goed mens. Van huis uit was zij sociaal bewogen. Zij had geleerd er te zijn voor de mensen die het slechter hadden dan zijzelf.  In februari 1948 besloot ze in te treden bij de Congregatie van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid. Ze was bereid haar leven in te zetten voor de medemens.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1918-03-24
Datum overlijden
2012-04-19  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Everdina Raayman  
         
 

Als we aan Zr. Everdina denken, dan denken we aan een vrouw die opgewekt en recht uit het hart omging met de medemens. Ze sprak uit wat er in haar hoofd opkwam. Ze hield zielsveel van kinderen en jonge mensen.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1912-01-26
Datum overlijden
2011-02-18  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Christophori Schlieper  
         
 

Zuster Christophori had haar hele leven interesse in en liefde voor de medemens. De laatste jaren die zij zittend in een rolstoel of liggend in bed doorbracht bleef ze attent en vriendelijk.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1928-03-28
Datum overlijden
2010-10-24  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. M. Hyacinth Kuylaars  
         
 

Zr. M. Hyacinth was een statige, vriendelijke vrouw. Ze was wel een beetje afstandelijk. Het liefst zat ze in de huiskamer de krant of een boek te lezen. Ze interesseerde zich voor de wereldproblemen. Ze bracht 18 jaar van haar kloosterleven door op Aruba. Daar was ze onderwijzeres en later hoofd van de school.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1931-12-10
Datum overlijden
2010-09-30  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Anna Theresia van Aanholt.  
         
 

Zr. Anna Theresia was zeer geïnteresseerd in de wereld en de maatschappij. Zij volgde nauwgezet het nieuws op radio en tv. Vele jaren zette zij zich in voor haar medezusters en anderen op verschillende plekken.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1916-04-08
Datum overlijden
2010-09-26  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Seraphine Linskens.  
         
 

Zr. Seraphine was over het algemeen vrolijk en opgewekt, maar soms ook intens verdrietig. Ze interesseerde zich voor het leven van haar medemensen. Jong en oud hadden haar aandacht. Zij stond graag midden in de maatschappij.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1916-07-26
Datum overlijden
2010-06-22  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Emmanuel van den Beuken.  
         
 

Zr. Emmanuel was een vrolijke en blije vrouw. Ze straalde goedheid uit. Ze was sociaal bewogen en dat kwam haar talenten ten goede.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1923-09-23
Datum overlijden
2009-12-28  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Marie Joseph Backus  
         
 

Zr. Marie Joseph was een gelovige, sociaal bewogen vrouw waar pit in zat. Dit merkte je vooral als er , volgens haar inzicht, onrecht in het spel was of als ze het nieuws volgde en zich machteloos voelde bij het zien van de nood en armoede in de wereld.

 
   
 
 
   

 

 
<<-- 1 | 2 | 3 | 4 | 5 -->>
 
terugEerste pagina terugVorige pagina

 

     
    terug Ga terug
     
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >