Ontmoetingsdag

 

 

We waren daar met 220 zusters samen om de eerste verjaardag te vieren van de Duitse provincie. Ofschoon de congregatie in 1842 in Munster is gesticht, door onze stichter priester Eduard Michelis, zou men denken dat hier een goocheltruc is uitgehaald. De Congregatie heeft zich internationaal uitgebreid in die 166 jaren. Duitsland heeft 3 provincies gehad, waarvan een al snel werd opgeheven. Vorig jaar zijn de Provincies Kevelaer en Munster na een lange voorbereidingstijd samen opgegaan in een nieuwe provincie Duitsland.

Als Nederlandse provincie mochten wij aanwezig zijn om die eerste verjaardag te vieren. Ieder werd uitgenodigd dit feest allure te geven via een gedicht, lied, spel of ander bijdrage. Hierop was creatief en enthousiast gereageerd. De morgen was te kort om ieder aan bod te laten komen, zodat de soep moest wachten.

Op de bijgevoegde foto's een kleine indruk van die creatieve bijdragen.

 

Verder was het een dag van ontmoeting, bijpraten en informatie uitwisselen. Het is goed elkaar te blijven bemoedigen  en de aandacht levend te houden, zeker voor een provincie waar de ouderdom zich steeds meer laat voelen.

De middag werd afgesloten met een Eucharistieviering en een schriftelijke boodschap die ieder had meegebracht en via een korf na de viering weer werd uitgedeeld.

 

Ontmoetingsdag in Munster op zaterdag 26 april 2008.