Vakantie

 

Onze zusters van het verzorgingshuis Vroenhof in Houthem hielden '
een korte 
vakantie in het bungalowpark "Landsrade” te Gulpen.

 

Op 2 oktober leek het voor Huize Vroenhof wel op een grote volksverhuizing. De zusters van de Goddelijke Voorzienigheid gingen op vakantie. Het leek er op dat zij weken wegbleven, maar het was maar voor een midweek. Maar alles moest mee: tassen, koffers, rolstoelen en toiletstoel. Met hulp van onze vrijwilligers konden we alle zorg aan ieder afzonderlijk besteden
In "Landsrade” kregen we een mooi huisje, ruim, toegankelijk voor rolstoelen, 5 slaapkamers met overal 2 bedden, 2 badka-mers en toiletten, alles erop en eraan!
Nadat we geďnstalleerd waren, konden we het terrein verkennen. Er waren veel dieren om het huis: eenden , konijnen, marmotten en lama's. Alles mocht gevoerd worden.

Na zo'n tochtje smaakte de koffie natuurlijk goed.
We kookten zelf en konden zo telkens weer wat lekkers klaar maken. De eerste avond hadden we tosti's. Die gingen erin als koek.
"s Morgens begonnen we met een stevig ontbijt o.a gebakken ei met spek.

Elke dag werden er uitstapjes gemaakt.
Zo gingen we op bedevaart naar Wittem.
We hadden een heerlijke rit door het prachtige landschap van Zuid-Limburg. Bij Gerardus werden de intenties neergelegd en kaarsen opgestoken en
de zijkapel van O.L.Vrouw bezocht.
Maar toen wisten we ook het restaurant te vinden en smulden opnieuw van iets lekkers. Na zo’n tocht was het goed thuis komen.

 

 

We keken samen TV, en hebben wat gehandwerkt, en UNO gespeeld of deden lekker niets.
Geen wonder dat na zo’n dag de hele familie als een blok geslapen heeft. De zusters  waren weer fris voor een nieuwe dag.

 

 

 

Wat heel fijn geregeld was dat Zr.Elisa, die
6 januari 2007  100 jaar wordt ,
iedere dag gehaald en teruggebracht werd.
Ze heeft genoten, maar sliep toch liever in haar eigen bed. Maar ze vond het jammer dat de dagen voorbij waren.

Op 4 oktober gingen we opnieuw naar de dieren, vanwege dierendag. We raapten kastanjes en noten.
's Middags maakten we een rondrit door het mooie zuiden: Epen, Vijlen, Vaals. We lieten ons weer verwennen in de “Gerardushoeve”. Nadat we weer verder reden kregen we een fikse hagelbui, zodat we aan de kant van de weg moesten wachten. Maar we hadden een prachtige route.

Thuisgekomen hebben we alles klaar gemaakt voor een gebedsdienst, die we speciaal hadden voorbereid. Ook de gasten bleven en deden mee. Onder de dienst kon ieder een lichtje aanmaken en een eigen intentie maken.
Het was heel indrukwekkend.

 

 

De laatste dag was heel kort. Om 10.00 uur moesten we het huisje verlaten. Met plezier kijkt ieder terug op deze dagen. Het was fijn, maar te kort, echter voor herhaling vatbaar.

Het geheel was geregeld door
Zr.Jeannetti Dennissen en Betty Odekerken