50-JARIG JUBILEUM IN PARANATINGA, MATO GROSSO  
  2017-07-05  
 
Paranatinga is een afgelegen plaats in het binnenland van Mato Grosso, Brazilië. Vijftig jaar geleden met een geringe bevolking die leefde in enkele hutten in de “Buschsteppe”. 
 
   

  Serie Kloosters; De Keverberg  
  2017-06-29  
 

 In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. ­Kasteel De ­Keverberg in Kessel werd van 1880 tot 1944 bewoond door Duitse zusters, totdat ze moesten vluchten en het kasteel door de bezetters werd verwoest. 

 
   

  Serie kloosters; Zusterklooster Panningen  
  2017-06-22  
 

  In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Inmiddels doet het gebouw dienst als café en restaurant, maar Grand Café Gallery in Panningen was jarenlang een zusterklooster.

 
   

  Kerkeböske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

  de bloemetjes buitenzetten  
  2017-02-26  
 

 De feestelingen van 2017

 
   

  DE FEESTELINGEN VAN 2016 IN INDONESIË  
  2017-02-06  
 

In 2016 waren er in de Provincie Indonesië 12 jubilaressen die hun 65-, 60-, 40-jarig en 25-jarig intredefeest vierden. Begin december zijn ze drie keer bij elkaar geweest om met elkaar te spreken over hun roeping, de stichter Eduard Michelis en de constituties. 

 
   

     
     
     
     
 

spacer   spacer
     
Provinciaal bestuur
 
Tijdens het provinciaal kapittel in mei 2005  

 

werden Zr. Cornelia Schellens, Zr. Marita

Pouwels en Zr. Magdalien Royackers gekozen

als coördinatieteam van de Nederlandse Provincie van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid. .......

Als coördinatieteam heten we u van harte welkom op onze website.

Wij dragen de naam Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid. Wat betekent dat voor ons? Dat wij ons in gelovig vertrouwen gedragen weten door de kracht van de voorzienige God die wij hier en nu aanwezig zien in de schepping.

Wij zien Hem als een gastvrije, meelevende God die ons aanspoort in Zijn voetsporen te treden.

Onze Stichter Eduard Michelis, waarvan we dit jaar de 150ste sterfdag herdenken, gaf ons de zending mee ons in te zetten voor de noden van de tijd.

Deze visie geeft ons zusters de ruimte om met open vizier te blijven kijken naar waar we ons in de komende jaren present kunnen stellen.

Ons provinciaal kapittel koos voor het thema:

"De rijkdom van de pluriformiteit”

en het generaal kapittel wat in maart in Brazilië werd gehouden, stond onder het thema:

Heb moed, wees niet bang. Hier is jullie God” (Jes.35.4).

Deze thema's sporen ons aan om in de komende periode een veranderingsproces aan te gaan en in verbondenheid met elkaar en allen die we ontmoeten, als gelijkwaardige partners onderweg te blijven in navolging van Jezus.

We kiezen voor een democratisch proces waarin we als gelijkwaardigen onze gezamenlijke belangen in medeverantwoordelijkheid behartigen.

We willen als ouderwordende provincie onze zendingsopdracht blijven vervullen door een levenhouding:

• waarbij we oog hebben voor het unieke en de rijkdom van ieder persoon

• die gastvrij, blij en uitnodigend is

• waarin we toegewijd leven in verbinding met God en mensen

• waarin we open, aandachtig en medeverantwoordelijk reageren op de noden        van de tijd  voor zover dat in onze mogelijkheid ligt.

• die samenwerking met leken van groot belang vindt.

Onze provincie hield haar kapittel van 9 tot 14 mei 2005.   (Klikken)

  Internationale dagen (Klikken)  Uitreiken van Kapittelboekje (Klikken)

       Samenkomst van Duits sprekende zusters van

       de Goddelijke Voorzienigheid  in Bassel  (klikken)

                                                                     

    Verslag van de vormingsbijeenkomst op 27 september (Klikken)

      Foto's van het mooi gerestaureerde

                                          Oude Maria Roepaen (Klikken)                   

Vormingsprogramma  2006:  De rijkdom van de pluriformiteit

                                                        (Klikken)

 
 

 

 
<<-- 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 -->>
 
terugEerste pagina terugVorige pagina
 
 
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam