Herdenkingsfeest in CuiabŠ, BraziliŽ  
  2017-12-17  
 

 

Het jubileum werd op een provinciale dag gevierd met de 30 zusters en 5 leken. 

 

 
   

  Struktuurbijeenkomst BraziliŽ  
  2017-09-20  
 

Van 31 augustus tot 3 september 2017 vond in Curitiba/Parana/Brazilië een studiebijeenkomst plaats, om te overleggen over een nieuwe structuur voor het leven en de zending van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Latijns-Amerika en Mozambique. Uit de 4 provincies en 1 regio waren 86 zusters aanwezig. De methode “Zien-oordelen-handelen” werd daarbij gehanteerd.
De 100 communiteiten van Latijns-Amerika en Mozambique hielden een gebedsdienst, zodat ze deze bijeenkomst in hun gedachten en gebed konden  meebeleven.


 

 
   

  50-JARIG JUBILEUM IN PARANATINGA, MATO GROSSO  
  2017-07-05  
 
Paranatinga is een afgelegen plaats in het binnenland van Mato Grosso, Brazilië. Vijftig jaar geleden met een geringe bevolking die leefde in enkele hutten in de “Buschsteppe”. 
 
   

  Serie Kloosters; De Keverberg  
  2017-06-29  
 

 In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. ­Kasteel De ­Keverberg in Kessel werd van 1880 tot 1944 bewoond door Duitse zusters, totdat ze moesten vluchten en het kasteel door de bezetters werd verwoest. 

 
   

  Serie kloosters; Zusterklooster Panningen  
  2017-06-22  
 

  In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Inmiddels doet het gebouw dienst als café en restaurant, maar Grand Café Gallery in Panningen was jarenlang een zusterklooster.

 
   

  KerkebŲske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

     
     
     
     
  De datum 2017-01-31  
       
  Hoofdregel Vormingsprogramma 2017  
       
  Een korte omschrijving  
 

 Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid
1ste Graaf van Loonstr. 6,
5921 JC Blerick
 

 
     
  Het Bericht  
     
 

      1ste Bezinningsmiddag

Leven vanuit de kracht van kwetsbaarheid

Kwetsbaar blijft Jezus mensen nabij en laat ons zien: Liefde openbaart zich in de kracht van kwetsbaarheid. Ze doet ons opstaan en leven. Dat is Pasen-  het feest van kwets-bare liefde die de dood overwint.                                

“Durven  leven  vanuit de bevrijdende  ervaring:  ik hoef niet perfect te zijn. Ik hoef me niet alsmaar te bewijzen. Ik mag er zijn zoals ik ben en leven vanuit mijn innerlijke waarheid: ik ben de moeite waard en ik mag laten gaan wie ik denk te moeten zijn.
Wij kunnen erin groeien om perfectionisme te laten varen, stress als levensstijl los te laten, te vertrouwen op onze intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.” (Brené Brown)

 Datum:       dinsdag  4 april

Plaats         Blerick

Tijd:           14.00 tot 16.00 u

Inleiding:   Zr. Claudia Theinert

2de  Bezinningsmiddag
Vernieuwende boodschap van Jezus

Goddelijk  Voor-zien en Goddelijk na-zien

 

Is er ook vandaag voor ons allen nog niet iets zinnigs te zeggen over  ‘voorzienigheid’ en  ‘nazienigheid’,  die Goddelijk wordt ervaren?
V o o r z i e n   - v o o r z i e n i g h e i d--?! (Genesis 22: 7 – 8)

N a z i e n  -      n a z i e n i g h e i d--?!   (Genesis 16: 13 – 14)            

Wat valt er voor ons te leren over ‘voorzien’ en nazien’ uit het Evangelie van Jezus Christus’, wanneer Hij spreekt over vogeltjes in de lucht, die niet zaaien en niet maaien (Mat. 6)? Of

de tien domme en slimme bruidsmeisjes die de bruidegom opwachten (Mat 25)?                                                                

Datum:          donderdag 18 mei

Plaats:           Blerick

Tijd:               14.00 – 16.00 uur

Inleiding:      Bert Zonnenberg

3de Bezinningsmiddag

Ontwikkeling van de Vincentiaanse spiritualiteit toen en nu

 

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Vincent de Paul gegrepen werd door twee gebeurtenissen die zijn leven ingrijpend veranderde: zijn ontmoetingen  in Gannes/ Folleville en in Chatillon, in Frankrijk. Hij werd getroffen door zowel de spirituele als de materiële armoede en zette zich zijn hele verdere leven in om daar structureel iets aan te doen.

Dit jaar, 2017 vieren we het 400-jarig bestaan van het Vincentiaans charisma. Het vieren van een jubileum is een vorm van terugblikken naar toen: in dankbaarheid terugzien op wat toen, in 1617 is begonnen. Maar het is vooral een jaar van bezinning op de vraag: hoe kan ons dat vandaag de dag nog inspireren en aanzetten tot actie?

Datum:          dinsdag 12 september   

Plaats:           Blerick

Tijd:               14.00 – 16.00 uur

Inleiding:      Fr. Broer Huitema

4de Bezinningsmiddag

Kerk in beweging

Onze kerk: achteruitgang, stilstand of in beweging?

 

De kerk uit onze jeugd: zij bestaat niet meer.

Het geloof uit onze jeugd: bestaat het nog of is het veranderd?

Steeds minder mensen bekennen zich tot de katholieke kerk, laten zich zelfs officieel uitschrijven. Steeds minder mensen bezoeken de kerkdiensten. Kerkgebouwen sluiten.

Hoe staan wij zelf in deze ontwikkeling? Maken wij onderscheid tussen geloof en kerk? Hoe zal het verder gaan? Is er toekomst voor kerk en geloof? Zien wij donkere wolken, zijn wij terecht bezorgd of angstig? Hebben wij vertrouwen en zien wij mogelijkheden en aanzetten voor een naaste toekomst? 

Datum:       dinsdag 7 november

Plaats:       Blerick

Tijd:           14.00 – 16.00 uur

Inleiding:   De naam van de inleider is op dit moment nog niet bekend.


De bijeenkomsten staan open voor zusters en leken, mannen en vrouwen.

De bijeenkomsten vinden plaats in Blerick.

1ste Graaf v. Loonstr. no 6 /  6a

5921 JC Blerick

 

 

 
     
 
 
     
     


spacer spacer spacer
     
     
    terug Ga terug
     
     
     
     

 

 

 
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam