Herdenkingsfeest in CuiabŠ, BraziliŽ  
  2017-12-17  
 

 

Het jubileum werd op een provinciale dag gevierd met de 30 zusters en 5 leken. 

 

 
   

  Struktuurbijeenkomst BraziliŽ  
  2017-09-20  
 

Van 31 augustus tot 3 september 2017 vond in Curitiba/Parana/Brazilië een studiebijeenkomst plaats, om te overleggen over een nieuwe structuur voor het leven en de zending van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Latijns-Amerika en Mozambique. Uit de 4 provincies en 1 regio waren 86 zusters aanwezig. De methode “Zien-oordelen-handelen” werd daarbij gehanteerd.
De 100 communiteiten van Latijns-Amerika en Mozambique hielden een gebedsdienst, zodat ze deze bijeenkomst in hun gedachten en gebed konden  meebeleven.


 

 
   

  50-JARIG JUBILEUM IN PARANATINGA, MATO GROSSO  
  2017-07-05  
 
Paranatinga is een afgelegen plaats in het binnenland van Mato Grosso, Brazilië. Vijftig jaar geleden met een geringe bevolking die leefde in enkele hutten in de “Buschsteppe”. 
 
   

  Serie Kloosters; De Keverberg  
  2017-06-29  
 

 In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. ­Kasteel De ­Keverberg in Kessel werd van 1880 tot 1944 bewoond door Duitse zusters, totdat ze moesten vluchten en het kasteel door de bezetters werd verwoest. 

 
   

  Serie kloosters; Zusterklooster Panningen  
  2017-06-22  
 

  In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Inmiddels doet het gebouw dienst als café en restaurant, maar Grand Café Gallery in Panningen was jarenlang een zusterklooster.

 
   

  KerkebŲske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

     
     
     
     
Ons Erfgoed
 
 
   
Zr. Marieni : Mijn leven in het K.V.H. St. Anna in Boxmeer.  
   

Er is mij gevraagd hierover iets te schrijven. Na een zekere huivering wil ik het graag doen. In september 2000 zaten Zr.Francinette en ik nog in Tegelen in de Plechelmusstraat. Het was een groot huis dat we, met een keer in de week hulp van buiten, zelf onderhielden. Bovendien een grote tuin die we bij moesten houden, plus de was en de boodschappen die we moesten binnenhalen. Het werd teveel en het lukte niet meer zo goed. Na lang overleg besloten we ons bij het bestuur te melden. Na een gesprek met Zr. Johanni kwam er al snel een indicatiegesprek. Wonder boven wonder viel al vlug het besluit dat we naar Boxmeer zouden gaan. Na een afscheid van de buurt, waar Zr. Francinette zieken en bejaarden bezocht en ik nog werkzaam was in de kinderkatechese en een Bijbelgroep, en het afscheid van de parochie vertrokken we op 30 oktober 2000.

 
   

Hier in Boxmeer werden we hartelijk ontvangen en konden we rustig onze kamers inrichten. De overgang naar een grotere groep was niet altijd gemakkelijk. Het loslaten van dingen die je altijd zelf hebt gedaan, maar nu over moet laten aan anderen kost strijd! Jouw hulp en het er zijn voor anderen moet je nu ook overgeven aan anderen die nu voor jou mogen zorgen. Het is fijn als je merkt dat ze het graag voor je over hebben en dat je door jouw zijn en jouw gedrag en belangstelling voor hen, toch nog wat kunt betekenen...en dat je leven hier in St.Anna nog van belang is. Er is hier in huis een goede religieuze sfeer en er is veel afleiding. Soms zelfs zoveel dat ik wel eens denk:"Krijgen we nog wat rust". De stilte kan dan weldadig zijn. Heel belangrijk vind ik het om positief te denken en als het wat moeilijk is te kijken naar "Wat kan ik nog wel?". Vooral niet bij de pakken neer gaan zitten, maar afleiding zoeken en dingen bespreekbaar maken als het kan. Dan is het hier goed toeven en kunnen we blijde mensen zijn.

 

 
   
terug Ga terug
   
   
 
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >